A sikeres homeopátiás kezelés folyamata 

  Az interneten nagyon sok nagyszerű homeopátiás oldal áll rendelkezésünkre – akár homeopátiás szerkereső programmal  is – melyek segítségével megtalálhatjuk az adott akut problémához illő szert.
 
 
 
 

Azonban a gyógyuláshoz vetető útnak három fő pillére van homeopátiás szempontból:

 1. a betegség mibenlétének – tüneteinek – pontos meghatározása
 2. jó szer kiválasztása
 3. a megfelelő gyógyszeradagolás

 A homeopátiás szerek alapvetően – szintén – három fő csoportba sorolhatók:

 • alacsony hígítású – potenciájú – szerek (C5, C9, C12, C15, D6, D12, D15)
 • közepes hígítású szerek (C30, D30)
 • magas potenciájú szerek ( C200, C1000, C10000…)
A klasszikus homeopátia egyik fontos alapelve, hogy egy betegség állapotra mindig csak egy szert adjunk. Hiszen egy ember, egy időpontban, csak egy állapotban lehet.
 
Például egy nátha esetén,  nem adhatunk egyidejűleg külön szert az orrfolyásra, külön az orrdugulásra és külön a lázra – ha több tünet is fennáll.
 
 
Olyan szert kell találnunk, amelyik az összes tünetet jól lefedi ( totalitás elve).
Tehát a homeopátiában egy tünet nem tünet. Ha nincs egy időben több fizikálisan megjelenő elváltozás, meg kell vizsgálni a beteg lelkiállapotát, vagy figyelni kell, hogy az állapota mire javul illetve mire romlik (modalitások).
 
Például két különböző ember kér segítséget csalánkiütés esetén. Az egyik betegnek hideg borogatástól javulnak a tünetei, a másiknak pont ettől romlanak, neki inkább a meleg hoz enyhülést.
 
Az első páciensnek valószínűleg az Apis nevű homeopátiás gyógyszer hozna javulást, a másiknak az Utcicia Urens jelenthetne megoldást.
Vagyis ugyanarra a tünetre más-más szer hatásos.
Ebből a rövid kis példából is nagyon jól kitűnik, hogy a homeopátia nem betegséget, hanem embert gyógyít.
This entry was posted in homeopátia, homeopátiás szer, homeopátiás szerkereső, szer, tünetek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to A sikeres homeopátiás kezelés folyamata

 1. István says:

  Elég jó post. Én csak belebotlottam homeopatiaoldal.hu-ba és én igazán élveztem böngészni az írásokat. Remélem,hamarosan újra írsz ! kívánok sok szerencsét

 2. Ila says:

  Nagyon örülök, hogy láttam homeopatiaoldal.hu, ahol mindig a megfelelő információkat találom problémáimra, várom a frissebb írásaidat, sajnos mostanában ritkán frissül az oldal.

 3. Hajni32 says:

  Köszönöm ezt a jól érthető cikket! Sokat tanultam belőle.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>